Tiburons app utvald av Shopify

4 maj 2022. APPRL, Shopify-appen som på ett smidigt sätt sammankopplar e-handlare med influencers, har nu satts i rampljuset av Shopify själva. Vi på Tiburon är såklart stolta och här kommer en kort beskrivning av det vi byggt.


Så fungerar appen

Kort beskrivet så fungerar APPRL-appen så att en e-handlare kan hitta, kontakta och skapa samarbeten med influencers som vill sprida produkter till sina följare. Varje gång ett köp genomförs via en influencers nätverk genereras kickback. Det blir helt enkelt oerhört smidigt att se vilka samarbetspartners som fungerar bäst.


Om lösningen och utmaningarna

Appen byggde vi i Next.js som är ett ramverk byggt i React. Detta var ett relativt smärtfritt åtagande då Shopifys API är lätt att jobba mot och det är enkelt att sätta upp en lokal utvecklingsmiljö. Utmaningen visade sig snarare vara att ta sig igenom Shopifys rigorösa godkännandeprocess. Inte bara appens funktionalitet testas, utan också allt marknadsföringsmaterial i form av bilder, video och texter behöver anpassas efter strikta riktlinjer. Det var en ansträngning, men resultatet är något som alla inblandade är nöjda med!